0481 376 529 hvob@outlook.com

Gisteren kwamen verhuurders samen met het Kabinet met een statement. Tijdens de Coronacrisis geen huisuitzettingen, geen doorberekening van incassokosten bij een huurachterstand, en er komt  een spoedwet om aflopende tijdelijke contracten te verlengen.

 

 

 

 

 

Hiermee komen deze partijen voor een groot deel tegemoet aan de zorgen die we in een brief aan minister van Veldhoven kenbaar maakten. Al blijven er zorgen over de betaalbaarheid van huurprijzen voor huurders die met een inkomensdaling te maken krijgen. De Woonbond heeft de Tweede Kamer opgeroepen om de ruimte voor de jaarlijkse huurverhoging te beperken. 

Maatwerk bij inkomensdaling corporatiehuurders

Gelukkig zien we ook dat veel corporaties huurders met een inkomensdaling actief oproepen om contact op te nemen, om te kijken of er maatwerk mogelijk is. Zo communiceerden Domesta, Woonbedrijf en Wooncompagnie en veel andere corporaties een oproep aan hun huurders om contact op te nemen. Corporatiekoepel Aedes roept ook op tot het leveren van maatwerk. Als Woonbond roepen we huurders op tijdig contact op te nemen met de verhuurder bij een inkomensdaling.

Reparaties

De meeste corporaties communiceren actief over over hun beleid op het gebied van onderhoud en reparaties. Zo geeft woningcorporatie Mitros aan alleen spoedreparaties te doen. Veel corporaties hanteren dit beleid. Moet er bij u iemand langskomen voor een spoedreparatie? Houd dan in ieder geval de richtlijnen van het RIVM(externe link) aan. 

Lees meer in het webartikel van de woonbond met veelgestelde vragen over de Coronacrisis.