0481 376 529 hvob@outlook.com

Nieuwbouwwijk De Pas Noord in Elst telt maximaal 130 huur- en koopwoningen. Dat hebben ontwikkelaar Ten Brinke en de gemeente Overbetuwe afgesproken. Loopt alles volgens planning, dan start de bouw begin 2025.

De Pas Noord is het noordoostelijke puntje van nieuwbouwwijk De Pas in Elst. Inzet van de gesprekken tussen Ten Brinke Poortier Romein Projecten, een ontwikkelaar uit Varsseveld, en de gemeente Overbetuwe was de afgelopen tijd vooral het aantal woningen.

‘Ontzettend blij met zoveel woningen’

Deze week tekenden de twee partijen een overeenkomst. In een persbericht spreekt de gemeente Overbetuwe over maximaal 130 huur- en koopwoningen voor De Pas Noord, gelegen bij de Groenestraat, Aletta Jacobslaan en de Korte Bemmelseweg. Van de woningen valt minimaal de helft in het betaalbare segment, waaronder betaalbare koop en sociale huur.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder: ,,De vraag naar betaalbare woningen en sociale huur is enorm groot. Daarom ben ik ontzettend blij dat we in een mooi stuk van Elst weer zoveel woningen erbij kunnen bouwen.”

Onderdeel van het plan is ‘een bijzonder woongebouw’, met daarin naast woningen ook een maatschappelijke functie. Gedacht wordt aan ruimtes voor zorg, recreatie, dienstverlening en cultuur. Ook wordt gesproken over een woonhof met een collectieve openbare ruimte. Overbetuwe zegt dat het groene karakter van de Groenestraat ‘zoveel mogelijk’ behouden blijft.

Bouw woningen begint als 70 procent is verkocht

Eerder deze maand startte al de verkoop van de eerste fase van De Pas, het zuidelijke deel, met daarbij verschillende soorten appartementen, hoekwoningen, tussenwoningen, twee-onder-één kappers en vrijstaande woningen. Hier is BPD verantwoordelijk voor de bouw, die start als minimaal 70 procent van de woningen is verkocht. BPD hoopt in het tweede kwartaal van 2024 met de bouw te starten en de oplevering is een jaar later voorzien.

Het ontwerpbestemmingsplan van De Pas Noord is na de zomervakantie in te zien. Loopt alles volgens planning, dan start de bouw in het eerste kwartaal van 2025.