0481 376 529 hvob@outlook.com

 

 

 

Tiny Houses hebben al langer de aandacht van GroenLinks raadslid Hanneke Bruinsma, maar het was onduidelijk hoeveel mensen er serieuze interesse hebben in Tiny wonen in Overbetuwe.

Daarom deed ze namens de fractie een oproep: “Wil jij wonen in een Tiny House in de gemeente Overbetuwe, tussen Arnhem en Nijmegen? Of heb jij in Overbetuwe een terrein met ruimte voor één of meer Tiny Houses? Neem dan contact op!”

Daarna kwam meteen een stroom mails op gang; binnen een dag waren het er 70! Inmiddels staat de teller op ruim 140 en er blijven nog steeds reacties bij komen.

Reactie vanuit alle bevolkingslagen

Er reageren singles, stellen en gezinnen. Er reageren mensen voor zichzelf, voor hun kinderen, of voor een groep, waarmee ze samen op zoek zijn naar een plek voor hun nieuw te stichten “Tiny House community”.

Er reageren gelukkig ook mensen met grond. Reacties komen uit het hele land, onder andere uit Elst, Heteren, Arnhem en Nijmegen, maar ook uit Rotterdam, Amersfoort en Deventer.

“Wil jij wonen in een Tiny House in de gemeente Overbetuwe, tussen Arnhem en Nijmegen? Of heb jij in Overbetuwe een terrein met ruimte voor één of meer Tiny Houses? Neem dan contact op!”

Uiteenlopende redenen

De redenen die mensen geven om Tiny te willen wonen zijn heel uiteenlopend. Zo schrijven ze onder andere:

  • Al jaren droom ik ervan om in een Tiny House te gaan wonen.
  • Zelf heb ik onlangs een Tiny House op wielen gekocht en ben op zoek naar een permanente woonplaats in een gezellige gemeenschap.
  • We zoeken naar een Tiny House, omdat we gemerkt hebben dat we als gezin eigenlijk niet zo veel binnenruimte nodig hebben. Maar dat meer buitenruimte echt iets toevoegt aan onze kwaliteit van leven.
  • Ik worstel al lang met het vinden van een stabiele, betaalbare, fijne woonplek voor mij en mijn vriend.

Mensen zoeken ruimte voor een moestuin, voedselbos en kippen, maar vooral een huis dat ruim genoeg, maar zeker niet te groot is. De behoefte om de ecologische voetafdruk te verkleinen komt ook vaak naar voren.

De oorspronkelijke oproep vind je op:  GroenLinks Overbetuwe Tiny Houses.

Behoefte

Met al deze reacties is in elk geval volkomen helder geworden: er is behoefte aan Tiny Houses in Overbetuwe! Wij gaan hier dan ook verder mee aan de slag. Nu het zomerreces bijna voorbij is gaan we contact zoeken met andere politieke partijen, ambtenaren en de wethouder om hopelijk samen tot een plan te komen voor Tiny Houses in onze gemeente. Het coalitieprogramma van Overbetuwe biedt in elk geval een aanknopingspunt; experimenteren met Tiny Houses wordt daarin concreet benoemd.

Bron: Groen Links Overbetuwe