0481 376 529 hvob@outlook.com

Een brede sociale huursector waar ook middeninkomens terecht kunnen voor een betaalbare woning, huurprijsbescherming en fatsoenlijke consumentenbescherming voor huurders in de vrije sector en het aanpakken van huisjesmelkers door te werken met een verhuurvergunning die ze bij slecht gedrag kwijtraken.

 

Deze, en tal van andere maatregelen staan in het vandaag door de Woonbond gepubliceerde Plan voor de Volkshuisvesting. Woonbonddirecteur Paulus Jansen: ‘De afgelopen decennia zijn we afgedreven van volkshuisvesting naar woningmarkt. Dat heeft geleid tot een kleinere sociale huursector die voor veel mensen op slot zit, torenhoge huurprijzen in de vrije sector, en huisjesmelkers die een slaatje slaan uit de woningnood die terug is van weggeweest. Het is tijd om het roer om te gooien en volkshuisvesting weer centraal te stellen.’

Breed draagvlak

De Woonbond heeft het afgelopen jaar met huurders en uiteenlopende maatschappelijke partners gewerkt aan een plan om de wooncrisis aan te pakken en toe te werken naar een visie waarmee we de grote en brede problematiek op de woningmarkt kunnen oplossen. De visie uit het volkshuisvestingsplan wordt gesteund door ANBO, CNV Jongeren, Cooplink, Ieder(in), KBO-PCOB, LOC waardevolle zorg, LSA, LSVb, LVGO, Per Saldo en Valente.

Met de Volkshuisvestingsvisie hoopt de Woonbond landelijke en lokale politiek op weg te helpen met een woonbeleid waarbij goed en betaalbaar wonen weer centraal staat.